Spør om rabatt for å unngå moms og tollavgifter

Kommer bestillingen din ergerlig nok rett over 350 kroner og dermed tollfritaksgrensen? Spør nettbutikken om et lite prisavslag! Om du er hyggelig og forklarer at en liten rabatt på 3 USD kan spare deg for 36 USD I toll og offentlige- og andre avgifter kan det meget godt hende at nettbutikken kan ordne et lite prisavslag.

Husk at nettbutikken er interessert i å få gjenomført salget så de kan være litt fleksible. Det er du som ber pent om å få noe fra dem, så vær hyggelig og ikke bli sur om du får avslag. Vær realistisk med hvor mye du kan be om i prisavslag.

Du kan lenke til TollSjekk-priseksempler for bestillingen din med og uten rabatt for å vise hvor stor forskjell den lille rabatten utgjør for deg. Trykk på “English” fra et priseksempel på TollSjekk for å få en versjon av utregningen som utenlandske butikker vil forstå.

Her er et lite forslag på en epost du kan bruke som mal for å sende til en nettbutikk:

Dear Example.com,

Would it be possible to arrange a small discount for an order of item 006 and item 007? They total at 44 USD including shipping. If I were to get a small 3 USD discount, my order would be eligible for an tax-free exception when importing to Norway. A 3 USD discount from you would save me a total of 36 USD in fees and taxes.

Check these links to see how much this small discount would save me.

https://www.tollsjekk.no/en/import-calculator?s=USD&v=44&c=el&b=paypal&t=post

https://www.tollsjekk.no/en/import-calculator?s=USD&v=41&c=el&b=paypal&t=post

I realize your margins are probably small, but I hope we can arrange something.

Thank you for considering my request!
--
Kari Nordmann

Får du avslag og du likevel er like i grenseland for tollfritaksgrensen kan du alltids vente noen uker å se om kronekursene endrer seg. Besøk TollSjekk igjen for å følge med på prisutviklingen!

Lykke til!

PS: Priseksemplene på denne siden justeres etter kronekursen hver dag!