Hjelp og teknisk informasjon

Problemer med siden?

Om resultatene

Se detaljert informasjon om utregning av og kilder for resultatene i kalkulatorene.

Støttede nettlesere

Alle moderne nettlesere på datamaskiner, mobiler, og alle andre moderne enheter er støttet og bør fungere bra. Det anbefales at du til en hver tid benytter den nyeste versjonen av din favorittnettleser. Enkelte funksjoner vil være utilgjengelig i eldre nettleserversjoner eller operativsystmer.

På grunn av moderne sikkerhetstiltak vil enkelte eldre nettlesere ikke kunne koble til siden. Benytt en nyere nettleser om du opplever problemer med å laste siden.

Ingen versjoner av Internet Explorer på Windows XP støttes. Internet Explorer version 7 eller eldre støttes ikke.

Feil og mangler

Har du funnet en feil med siden eller resultatene som kalkuleres? Les mer om importkalkulatoren først så du kan kontrollere at ting faktisk ikke fungerer som det skal. Om det er noe feil, så si gjerne i fra.

Hjelp og oppdateringer

Følg med på nye oppdateringer, eller be om hjelp med noe fra @TollSjekk på Twitter.

Da tjenesten driftes kostnadsfritt tilbys ikke brukerstøtte over epost.

Datalagring

Informasjon om valg gjort i skjermaer kan bli lagret lokalt hos deg. Informasjonen er begrenset til de synlige feltene i skjermaene på siden. Ingen informasjon annet enn den som vises i skjemaene sendes til TollSjekk eller lagres lokalt. Informasjonen lagres lokalt for å kunne fylle ut skjemaene raskere neste gang de brukes.

For å se nøyaktig hvilken informasjon som er lagret, klikk på «Vis lagrede data» under. For å fjerne den lagrede informasjonen, klikk på «Fjern alle data».

Om du ikke ønsker å lagre denne informasjonen fra gang til gang, skru av databaselagring («localStorage») i din nettleser. Dette er forskjellig fra informasjonskapsler («cookies»). Den viktigste forskjellen er at informasjonskapsler blir sendt frem og tilbake automatisk over nettverket hver gang du besøker emn side. Databaselagring forblir privat til du velger å sende det inn som en del av et skjema. På det tidspunktet sender du inn den samme informasjonen uansett.

Siden benytter seg av annonsenettverket AdSense fra Google og besøksanalyseverktøyet Analytics fra Google. Begge disse verktøyene ser på bruksmønsteret ditt og benytter seg av informasjonskapsler (“cookies”). Les gjennom Slik bruker Google data når du bruker Googles partnernettsteder for informasjon om hvordan dette påvirker deg og ditt personvern. Skru gjerne av JavaScript i din nettleser (for www.tollsjekk.no eller globalt) om du ikke ønsker å dele data med Google.