Betale med svenske eller norske kroner i Sverige?

Nordmenn er glad i å handle godteri og kjøtt over grensen hos våre naboer i Sverige, kjærlig kalt «harryhandel». Når man kommer til kassen med en fullastet handlevogn i Sverige blir man ofte møtt med spørsmålet om man vil betale med «norske eller svenske kroner?» De litt mer utspekulerte spør «BankAccept eller Visa?» som er det samme spørsmålet. Svarer du at du ønsker å betale i norske kroner bruker du butikkens egen dagskurs på valuta som nesten alltid er dårligere enn kursen fra banken din.

  • 100 NOK betalt kontanter: 108,25 SEK
  • 100 NOK betalt med Visa/MasterCard: 109,87 SEK
  • 100 NOK betalt med American Express: 109,87 SEK

Det kan være mye penger å spare på en fullastet handlevogn. Sammenlign kursen i butikken med kursene fra banken og betalingsleverandørene over for å få mest igjen for pengene. Butikkens kurs står ofte oppslått på veggen i kasseområdet eller du kan spørre betjeningen. Valutakursene endrer seg fra dag til dag!

Kredittkorteksemplene inkluderer et prosentvis valutapåslag fra kredittkortselskapene. Eventuelle ekstra transaksjonsgebyrer for handel eller handel i utlandet kan tilkomme (skift bank om dette er tilfelle!)

Dagskursene er levert av Norges Bank og ble sist oppdatert 2018-05-23.