Fortolling ved kjøp gjennom eBay

eBay er en markedsplass for selgere fra hele verden. Vær observant på hvilken valuta og fraktvilkårene (spesielt hvilket fraktselskap) selgeren har valgt. Dette varierer fra auksjon til auksjon.

Alle kjøp over 350-kroners tollfritaksregelen (inkludert frakt og forsikringskostnader) er underlagt vanlige tollregler. Du må betale moms og diverse gebyrer i tillegg til eventuell toll. Ved kjøp under denne gresen kommer det ingen ekstrakostnader. Bruk TollSjekks importkalkulator for å regne ut hvor mye ekstra du må betale. Husk å velge PayPal som betalingsform når du handler fra eBay! Alle ekstrakostnader i forbindelse med privat innførsel betales til transportøren når varene utleveres.

Snakk gjerne med selger for å forsikre deg om at forsendelsen blir tolldeklarert riktig. Mangefull eller feilaktig deklarasjon kan føre til dyre ekstragebyrer! Om selger ikke ser ut til å kunne noe om å tolldeklarere forsendelsen kan det være lurt å velge en auksjon fra en annen selger.

Det har ingenting å si for fortollingen hvilken regional variant av PayPal sine nettsider (.eu, .com, .no) du bruker. Det i hvilet land selger befinner seg som avgjør fortolling og moms.

Sist oppdatert .