Slik får man det beste tilbudet på refinansiering av lån

Om man noen har gang har tatt opp lån, for så å senere innse at lånet i realiteten var betraktelig mindre lukrativt enn det man hadde trodd til å begynne med, vet man gjerne hvor stressende dette kan være. Det finnes for tiden mange hjelpemidler som sammenligner lån på nett, slik som UnoFinas, Collector, og Folkia, men det er fortsatt lett å gå på en smell.

Om man skulle være uheldig nok å havne i en slik situasjon, er det viktig at man ikke bare lar tiden gå, mens man selv sitter og sliter med å betale ned en gjeld som er i overkant dyr. I slike tilfeller er det godt at man kan skaffe seg refinansiering, slik at man kan få det lånet man fortjente til å begynne med.

Hva er refinansiering?

Hva refinansiering er ligger på sett og vis i ordet – det er i bunn og grunn en prosess hvor man tar opp et nytt lån for å kvitte seg med gjeld man allerede har. Det er altså slik at man får en sjanse til å finansiere gjelden sin på nytt. Dette er en av de mest praktiske og effektive måtene å skaffe seg bedre økonomisk oversikt på.

Det som gjelder å gjøre når man akter å refinansiere sin gjeld, er å finne lån som har betraktelig bedre betingelser enn det lånet man tok opp til å begynne med. Det fins en hel del forskjellige aspekter man må ta i betraktning når man refinansierer gjeld, i og med at forskjellige aktører og banker har en tendens til å tilby svært forskjellige betingelser og vilkår på lån.

Når trenger man refinansiering?

Det fins en rekke situasjoner der man vil komme til å trenge refinansiering. En av de mer populære grunnene til å behøve å refinansiere gjelden sin er om man har tatt opp dyre lån for bolig, eiendom, eller kjøretøy. Det er også vanlig å måtte refinansiere gjeld man har opparbeidet seg ved å ta opp en rekke dyre smålån, eller har dyr kreditt.

I sistnevnte tilfelle vil refinansiering hjelpe til med å samle sammen de kombinerte kostnadene av disse dyre smålånene i et større lån som dekker hele prisen, og som også kan by på betraktelig bedre vilkår enn det man vil sitte igjen med etter å ha tatt opp en rekke dyre forbrukslån, SMS-lån, eller kredittkort. Dette gjør det betraktelig mer overkommelig å skulle betale ned gjelden sin.

Finn bedre rente

Et populært problem om man har tatt opp en stor mengde mindre lån, gjerne i form av forbrukslån, er at man i de aller fleste tilfeller kommer til å sitte igjen med veldig dyr gjeld som et direkte resultat av renten. Som mange av oss allerede vet, er det slik at smålån har betraktelig høyere rente enn det man gjerne vil finne i mange av de større lånene.

Om man er ute etter å få den mest mulig lukrative refinansieringen på sine lån, kan det være veldig lurt å kombinere alle kostnadene man sitter igjen med fra smålån, for så å finne et stort lån hvor renten er betraktelig mer overkommelig. Man kan finne fram til slike betingelser ved hjelp av mange tjenester på nettet som hjelper til med å sammenligne lån.

Tenk på nedbetalingstiden

En annen faktor som gjerne gjør det vanskelig å skulle betale ned gjeld man sitter igjen med etter lite gunstige boliglån eller store mengder smålån, er det faktum at nedbetalingstiden ofte er mye kortere enn den kanskje bør være. Dette gjør det i mange tilfeller vanskelig for dem som ikke har tatt betingelsene godt nok i betraktning å skulle betale ned gjelden sin i tide.

På samme vis som når man sammenligner lån på nettet for å finne frem til tilbudene med lavest mulig rente, er det også mulig å sammenligne lån for å finne det tilbudet hvor nedbetalingstiden er lengst. Det som er mest gunstig og overkommelig for de fleste er å finne en god balanse mellom lav rente og lang nedbetalingstid, slik at man har best mulig sjanser for å refinansiere sin gjeld.

Refinansiering gir god oversikt

  • Samle kostnader fra smålån
  • Sammenlign lån for lavest rente
  • Ta nedbetalingstiden i betraktning

Om man først har havnet i gjeldsfella, er det ingen grunn til å få panikk med det første – alt av store aktører og banker vil som regel være mer enn hjelpsomme dersom man har spørsmål eller problemer når man akter å refinansiere sin gjeld. Det anbefales sterkt å ta seg en kikk på de forskjellige bankenes hjemmesider for å finne tips og verktøy for sammenligning av tilbud.